بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی

پیشرفت‌های صنعتی و گسترش حوزه‌های خدماتی، تولیدی، مسکونی و … که امروزه شاهد آن هستیم، تنها گوشه‌ای از فرصت‌های ارزنده‌ای هستند که سیستم‌های برقی و تأسیسات الکتریکی با خود به ارمغان آوردند و بیش‌ازپیش در حال گسترش در صنعت و زندگی هستند. به نسبت نفوذی که تأسیسات برقی در زندگی امروز ما پیدا کردند، نیاز به شناسایی، ارزیابی و برطرف کردن خطرات بالقوه آن‌ها نیز احساس می‌شود تا همواره بتوان از یک محیط کاری، صنعتی، مسکونی و خدماتی ایمن برخوردار بود.

این بازرسی نه‌تنها در حیطه حفاظت از ایمنی افراد، بلکه در زمینه جلوگیری از خسارت‌هایی که برای تجهیزات، ابنیه و سایر دارایی‌ها و سرمایه‌های غیرانسانی به همراه دارند نیز مورد پیگیری قرار می‌گیرد. مهم‌ترین عناوین و سرفصل‌های ذیل مقوله بازرسی برق و تأسیسات الکتریکی، شامل بازرسی سیم‌کشی‌ها، پانل‌های برقی، تجهیزات و دستگاه‌های الکتریکی، سامانه‌های روشنایی و اجزای دیگری هستند که این کار صرفاً به‌وسیله متخصصین برق که تخصص و صلاحیت لازم در این زمینه را دارند انجام می‌شود.

شرکت HSEYAR که از سال ۱۳۹۶ به‌وسیله تیمی از متخصصان ایمنی در تهران راه‌اندازی شده است، از زمان آغاز فعالیت خود، خدمات و محصولات متنوعی را به مشتریانش در سراسر کشور و همچنین خارج از کشور ارائه کرده است. یکی از مهم‌ترین سرفصل‌های خدماتی این شرکت از زمان راه‌اندازی تاکنون، بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی بوده که همچنان با کیفیت و اطمینان بالا و هم‌سو با استانداردهای مربوطه در حال ارائه خدمات به هم‌وطنان و مشتریان خارج از کشور است. در این مقاله با ما همراه باشید.

بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی

سرفصل‌های بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی 

از جمله مواردی که در چارچوب بازرسی ایمنی برق و تجهیزات الکتریکی مورد پیگیری قرار می‌گیرند، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. بازرسی ایمنی سیم‌کشی و اتصالات برقی
  2. بررسی عملکرد صحیح محافظ‌های جان و کلیدهای اتوماتیک
  3. ارزیابی و تحلیل سامانه‌های پشتیبانی از قبیل باتری‌ها و منابع تغذیه اضطراری
  4. بررسی و ارزیابی سامانه‌های زمین و چگونگی ارتباط آن‌ها
  5. تست عملکردی تجهیزات حفاظتی از قبیل کلیدهای حرارتی و فیوزهای مختلف
بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی

محیط‌هایی که نیاز به بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی دارند

لزوم ایمن‌سازی محیط‌های مختلف، این واقعیت را بیش‌ازپیش بازگو می‌کند که بازرسی‌های ادواری برق و تأسیسات برقی یکی از عناصر اصلی در حفظ امنیت و کارایی این محیط‌ها به حساب می‌آید. بنابراین، شرکت‌های ارائه دهنده این قبیل خدمات، امکان ارزیابی ایمنی در محیط‌های مختلف را دارند که از جمله این محیط‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارزیابی ایمنی برق در محیط‌های صنعتی

از آنجا که سالانه شاهد خسارت‌های جانی و مالی هنگفتی در کارگاه‌های صنعتی، انبارها و تأسیسات تولیدی سراسر کشور هستیم و عده‌ای از هم‌وطنان ما بر اثر رویدادهای ناشی از برق‌گرفتگی یا اتصالات ناشی از آن که می‌تواند به آتش‌سوزی‌های گسترده منجر شود، جان خود را از دست می‌دهند و بخش بزرگی از سرمایه‌های صنعتی کشور عملاً ناکارآمد می‌گردند؛ لذا ارزیابی ادواری ایمنی برق در محیط‌های صنعتی و کارگاهی، جزء الزامات و زیرساخت‌های ایمنی در هر واحد صنعتی به حساب می‌آید. 

  • ارزیابی ایمنی برق در ساختمان‌های اداری و تجاری

مراکز تجاری، ادارات، دفاتر کار شرکت‌ها، ساختمان‌های خدمات عمومی از جمله ایستگاه‌های مترو، راه‌آهن، سالن‌های فرودگاهی، بیمارستان‌ها و نظایر آن‌ها به دلیل تراکم بالای جمعیت و استفاده پیوسته از تجهیزات برقی از جمله محیط‌هایی هستند که نیاز به بازرسی‌های دقیق و منظم ادواری دارند؛ تا همواره سامانه‌های روشنایی، سیستم‌های تهویه مطبوع، آسانسورها و سایر تجهیزات برقی آن‌ها در کمال امنیت و اطمینان به خدمات‌رسانی خود مشغول باشند. 

  • بازرسی ایمنی برق در ساختمان‌های مسکونی

ساختمان‌های مسکونی به دلیل سکونت تعداد زیادی از افراد و تراکم بالای جمعیتی که دارند و همچنین مصرف برق در بخش خانگی، همواره یکی از محیط‌های مستعد خطر از ناحیه سامانه‌های برقی هستند که باید به‌صورت دوره‌ای مورد پایش قرار گیرند؛ تا هرگونه فرسودگی سیم‌کشی، اتصالات ناکارآمد و مشکلات ارتباطی آن‌ها برطرف شود. 

  • بازرسی ایمنی برق در مراکز آموزشی و بهداشتی

مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، مساجد و بسیاری دیگر از اماکن عمومی که افراد با اهداف و نیات خاصی به آنجا مراجعه می‌کنند و گاه از سلامتی و تحرک لازم (به دلیل بیماری یا معلولیت) یا دانش کافی (به دلیل سن پایین دانش‌آموزان) برخوردار نیستند، از جمله اماکنی هستند که باید به‌صورت منظم و دوره‌ای مورد ارزیابی تجهیزات روشنایی، دستگاه‌های آموزشی، تجهیزات پزشکی و سایر دستگاه‌های برقی قرار گیرند.

  • بازرسی ایمنی برق در اماکن عمومی و فضاهای روباز

پایانه‌های مسافربری، پارک‌ها، میادین عمومی و محوطه‌های تابستانی و امثال آن‌ها از جمله مکان‌هایی هستند که به دلیل تراکم جمعیت و روباز بودن و قرار داشتن تحت بارش باران و شرایط مختلف اقلیمی دیگر از جمله تابش مستقیم نور خورشید و سرد و گرم شدن اتصالات و سایر تجهیزات برقی، همواره در معرض خطرات برقی قرار دارند. به همین دلیل ارگان‌های مالک و یا پیمانکاران باید نسبت به پیگیری فرایند بازرسی ایمنی برق و تأسیسات الکتریکی آن‌ها آگاه باشند تا هیچ‌گونه خطری متوجه افراد، سیستم‌ها و ابنیه موجود در آن‌ها نباشد.

مهم‌ترین خدمات بازرسی تأسیسات برقی

  • اندازه‌گیری زمین
  • بازرسی کنترل پنل برقی
  • کنترل و نظارت میله برق
  • گواهینامه انطباق نصب برق

روش‌های بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی

 فرایند ارزیابی ایمنی برق و تجهیزات برقی به روش‌های مختلفی صورت می‌پذیرد که عبارت‌اند از:

  • گام نخست – بررسی فیزیکی
  • گام دوم – تست عملکرد
  • گام سوم – ارزیابی محیطی

ارزیابی محیطی شامل این موارد است:

  • بررسی سیم‌کشی‌ها و شبکه کابل‌ها
  • ارزیابی محافظ‌های جان و کلیدهای اتوماتیک
  • ارزیابی دستگاه‌های اندازه‌گیری و تجهیزات تست
  • ارزیابی سامانه‌های روشنایی
  • بازرسی تجهیزات حفاظتی
  • بازدید سیستم‌های ارتباطی و داده
سخن پایانی

بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی یکی از مهم‌ترین فرایندهای ایمن‌سازی محیط‌های گوناگون کاری، مسکونی، صنعتی، خدماتی و … به حساب می‌آید؛ که زیر نظر شرکت‌های پیمانکاری معتبر و صلاحیت‌دار انجام می‌شود.

در این فرایند که به‌صورت منظم و ادواری انجام می‌شود، کلیه نقاط حادثه‌خیز برقی از جمله اتصالات، فیوزها، کنترل‌ها، سیستم‌های روشنایی، آسانسورها، سامانه‌های تهویه مطبوع و به‌طورکلی تمامی سامانه‌های برقی مورد بازدید قرار می‌گیرند و پس از تکمیل چک‌لیست‌های مربوطه، نسبت به انجام اقدامات اصلاحی اقدام می‌گردد.

چنانچه قصد دریافت مشاوره‌های فنی لازم و اجرای صفرتا صد فرآیند بازرسی ایمنی برق و تأسیسات برقی را دارید، با کارشناسان فنی و بازرگانی شرکت خدمات مهندسی HSEYAR تماس بگیرید. 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *