بازرسی آسانسور و پله برقی

این روزها خیلی کم پیش می‌آید که ساختمان چند طبقه‌ای را ببینید که آسانسور و پله برقی نداشته باشد و افراد مجبور باشند از راه پله رفت و آمد کنند. با توجه به اینکه تمام تجهیزات برقی به بازرسی دوره‌ای و مراقبت نیاز دارند، در این مطلب قصد داریم اطلاعات دقیقی درباره بازرسی آسانسور و پله برقی در اختیار شما قرار دهیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

بازرسی آسانسور و پله برقی

ضرورت بازرسی آسانسور و پله برقی

طی سالیان اخیر  استفاده از آسانسور در ساخت و ساز و تجهیز ساختمان‌های چند طبقه و مجتمع‌های مسکونی و تجاری بزرگ با استقبال زیادی مواجه شده است، همچنین برای تسهیل رفت و آمد در ایستگاه‌های راه آهن، پل‌های عابر پیاده، بیمارستان‌ها و مراکز خدمات درمانی، مجتمع‌های تجاری و گردشگری هم از پله برقی استفاده می‌شود. با اینکه استفاده از آسانسور و پله برقی طی سالیان اخیر افزایش پیدا کرده است و زندگی‌ها را راحت‌تر کرده است، اما ممکن است خطراتی هم ایجاد کنند.

بروز مشکلات فنی هنگام استفاده از آسانسور و پله برقی اجتناب‌ناپذیر است؛ اما وظیفه بازرسان شرکت‌های ایمنی تجهیزات برقی این است که بر نحوه نصب و عملکرد آسانسور و پله برقی نظارت داشته باشند و از کیفیت آن‌ها اطمینان پیدا کنند. در صورتی که ایمنی تجهیزات ساختمانی به صورت دوره‌ای مورد بازرسی قرار نگیرد، کسانی که از آسانسور و پله برقی استفاده می‌کنند یا در محدود نصب قرار دارند، همچنین کسانی که مسئول سرویس دوره‌ای و نگهداری از آسانسور و پله برقی هستند ممکن است درگیر سانحه شوند و به خطر بیفتند.

به همین دلیل برای پیشگیری از خسارات و عواقب جبران‌ناپذیر مشکلات فنی ایجاد شده، لازم است استانداردهای خاصی برای استفاده از آسانسور و پله برقی در اختیار داشته باشیم؛ مطابق قوانین، بازرسی دوره‌ای و رعایت استانداردها برای سرویس و نگهداری از آسانسور و پله‌برقی اجباری است و برای بازرسی سالیانه آسانسور و پله برقی گواهینامه صادر می‌شود.

مزایای بازرسی آسانسور و پله برقی چیست؟

 اقدامات بازرسی عملکرد آسانسور و پله برقی در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری با مزایای زیر همراه است:

  • بالا بردن ایمنی در ساختمان

مسئله ایمنی و حفاظت از جان کسانی که از آسانسور استفاده می‌کنند، یکی از مهم‌ترین دلایل تدوین دستورالعمل برای بازرسی از آسانسور و پله برقی است. کارشناسان مجرب و متخصص سیستم کنترل آسانسور و عملکرد درب‌ها و سیستم هیدرولیک را بررسی می‌کنند و از عملکرد صحیح ضربه‌گیر و برق اضطراری اطمینان حاصل می‌کنند.

همچنین سیستم خروج اضطراری، نورپردازی را مورد بازبینی قرار می‌دهند تا هیچ حادثه ناگواری رخ ندهد و مشکلاتی نظیر سقوط آسانسور یا آتش‌سوزی رخ ندهد. همچنین  با بازرسی دوره‌ای پله‌برقی امکان بروز حوادثی نظیر سقوط، لغزش و افتادن از روی پله، حرکت سریع پله‌ها، گیر کردن لباس یا اعضای بدن بین پله‌ها کاهش پیدا می‌کند.

  • بهبود عملکرد آسانسور و پله برقی

بازرسی منظم و دوره‌ای آسانسور و پله برقی باعث می‌شود کارشناسان بتوانند نقص فنی را به موقع تشخیص دهند و آن را رفع کنند. در نتیجه عملکرد آسانسور بهبود پیدا کند. حتی این اقدامات باعث می‌شود هزینه تعمیر و نگهداری از پله برقی و آسانسور هم به حداقل برسد.

  • بالا بردن عمر قطعات آسانسور و پله برقی

  اگر دنبال کاهش هزینه‌های تعمیر یا تعویض قطعات مختلف پله برقی و آسانسور هستید باید بازرسی‌های دوره‌ای را جدی بگیرد. زیرا با بازرسی قطعات، طول عمر آن‌ها بیشتر می‌شود و می‌توانید هزینه‌ها را مدیریت کنید.

سامانه مدیریت بازرسی آسانسور چه وظیفه‌ای به عهده دارد؟

استانداردها و قوانین بازرسی آسانسور باید در سامانه مدیریت بازرسی ثبت شود. ثبت قواعد و مقررات و فرایندهای مربوط به بازرسی به صورت الکترونیکی باعث ارائه بهترین خدمات به متقاضیان می‌شود.

از طرف دیگر متقاضیان می‌توانند درخواست نظارت بر عملکرد آسانسور و پله برقی و صدور تاییدیه ایمنی را به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور در سازمان ثبت کنند. برای ثبت درخواست‌های فوق فقط لازم است به دفاتر پیشخوان و سامانه مدیریت شهرداری مراجعه کنید و در کوتاه‌ترین زمان کار خود را انجام دهید.

گواهینامه بازرسی آسانسور مدرکی رسمی و معتبر است که نشان می‌دهد قوانین و مقررات نصب و راه‌اندازی، همچنین بررسی‌های دوره‌ای آسانسور به درستی رعایت شده است و می‌توانیم انتظار داشته باشیم آسانسور از لحاظ فنی بهترین عملکرد را دارد.

بازرسی آسانسور و پله برقی
مدارک مورد نیاز برای بازررسی

متقاضیان برای ثیت درخواست بازرسی باید مدارک مورد نیاز را در اختیار شرکت‌های بازرسی قرار دهند. مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر است:

  • فرم درخواست بازرسی نصب یا دوره‌ای
  • تصویر پروانه ساختمانی
  • تصویر کارت ملی متقاضی
  • فرم تاییدیه اجزا و ویژگی‌های فنی
  • فیش پرداخت هزینه بازرسی

شرکت‌های بازرسی آسانسور و پله برقی بعد از بررسی مدارک، زمان مشخصی برای حضور بازرسان در محل تعیین می‌کنند و پس از اتمام بازرسی گواهینامه معتبری صادر می‌کنند. در صورتی که بعد از بازرسی مشخص شود، آسانسور نقص فنی دارد، لازم است کارشناسان عرضه کننده آسانسور نسبت به رفع نقص فنی و استاندارد کردن آسانسور اقدام نمایند.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که فرایند بازرسی دوره‌ای آسانسور یک ساله است و بعد از این بازه زمانی، بازرسی باید مجددا تکرار شود. اما بهتر است سرویس و نگهداری از آسانسور حداقل یک بار در ماه انجام شود تا دستگاه ایمنی کافی را داشته باشد و سلامت استفاده‌کنندگان تضمین شود.

افراد معتبر و متخصص برای بازرسی آسانسور و پله برقی چه کسانی هستند؟  

به منظور پیروی از قوانین و مقررات و حفظ ایمنی لازم است تجهیزاتی مانند پله برقی و آسانسور بازرسی شوند. این اقدام باید به افراد متخصص و حرفه‌ای سپرده شود تا بتوانند کار خود را بدون نقص انجام دهند. شرکت HSEYAR  کارشناسان مجرب و باتجربه‌ای دارد که کار بازرسی انواع آسانسور خدماتی، باربری، خودروبر، بیمارستانی و آسانسور هیدرولیک و الکتریکی و پله برقی ساختمان‌های مختلف را انجام می‌دهند و گواهینامه معتبری در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند.

جمع بندی

 آسانسور و پله برقی از تجهیزات ضروری ساختمان‌های بزرگ و چند طبقه هستند که موجب تسهیل رفت و آمد می‌شوند؛ اما باید به صورت دوره‌ای مورد بازدید قرار بگیرند تا دچار نقص فنی نشوند و مشکلی برای استفاده کنندگان ایجاد نکنند. در این مطلب سعی کردیم اطلاعات کاملی درباره بازرسی آسانسور و پله برقی در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید بدون خطر از این تجهیزات استفاده کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *